02/01/2020

Utrinki: Kalški greben

Iz Jezerc do Zvoha dereze niso potrebne, sem si jih pa nataknil pred vstopom na pot čez Ježa, kjer je mešano zasneženo - skalnato območje. Škrbina z varovali je delno zasnežena, a se pletenica vidi v celoti, tako da ni problemov. Pod Vrhom Korena je sneg trd, tako pretežno tudi naprej do Kalškega grebena. Dereze so tu potrebne, še posebej zadnjih nekaj sto metrov.

Na vrhu je bilo brez oblačka, nekaj malega vetra, razgledi temu primerni - veličastni. Na Grintovcu je bilo vsaj 15 obiskovalcev, ki so lezli gor in dol, tudi na Kalškem grebenu je bilo včeraj ravno toliko ljudi, prav tako na Vrhu Korena in Kompoteli. Všeč mi je bila skupinica mladih, ki so se po zadnjih strminah proti Kalškemu grebenu vzpenjali tako, kot je treba: z derezami in cepini v rokah in palicami na nahrbtnikih. Sicer sem pa na poti srečal tudi nekaj navdušencev z derezicami.

Vrnil sem se čez planino Dolge njive. Pot ki iz planine pelje skozi ruševje na smučišče Zvoh je zasnežena z nekaj centimetri snega, ni pa poledenela, tako da je prehodna tudi brez derez. 


Jezerce na vrhu Zvoha.

Greben Ježa: sneg in skale.

Škrbina ni problematična.

Nad 1900m je kar nekaj snega. A premalo za ta čas.

Zadnjih nekaj sto metrov pod vrhom. Izgleda kot prava zima.

Kočna in Grintovec.

Iz kitajske kuhinje: mravlje plezajo na drevo.

Dolgi hrbet, Štruca, Skuta in Kranjska Rinka.

Turska gora, Brana in Planjava.

Velika planina brez snega.

Pogled proti Krvavcu.

Lovska koča na planini Dolga njiva.

Pastirska koča na planini Dolga njiva.

Pogled s Krvavca.

Sled.

No comments:

Post a Comment